Експерти радять

ОБЛІКОВА ПОЛІТИКА У ПІДПРИЄМСТВІ

12.01.2021

Організація бухгалтерського обліку розпочинається із створення облікової політики, згідно із якою, власне, і розпочинається робота підприємства. Відповідно до статті 1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16. 07. 1999 р., облікова політика – це пpинципи, методи i процедури, щo використовуються підприємством для склaдання тa подання фінансової звітності.  У МСБО 8 вказано: облікова політика – кoнкретні […]

На зміну ВТМ прийдуть Private Brands роздрібних мереж

12.01.2021

Для повного розуміння ролі і значення Private Label в ритейлі пропоную згадати, з чого почався їхній розвиток. Попередниками ВТМ були так звані білі марки. Так їх називали тому, що представляли собою просте зображення продукту (товару) на білому тлі без вказівки бренду. 50 років тому це була нормальна ситуація, тому що вибір продуктів у магазинах був не дуже широкий, люди купували […]

Класифікація м’яса свинини за якістю, свіжістю, термічним станом

12.01.2021

Класифікацію м’яса свинини проводять залежно від якості (залежить клеймування), термічного стану, за свіжістю. Свинина із забійних цехів може відпускатися в тушах чи напівтушах, з салом та шкірою, без сала і шкіри чи обвалене. Залежно від якості (жива маса, вік, товщина сала) свинину поділяють на п’ять категорій. Свинина першої категорії (беконна) має добре розвинену м’язову тканину, з масою туші у теплому […]

Простежуваність – сукупність викликів чи низка можливостей для підприємства?

12.01.2021

У стандарті CAC/GL 60-2006 (методичні вказівки CODEXALIMENTARIUS FAO-WHO)  Комісія Кодексу аліментаріусу надає таке визначення простежуваності: «Простежуваність – можливість відслідкувати рух харчового продукту на визначених етапах виробництва, переробки та розповсюдження».      Водночас формулювання терміна «простежуваність» наводиться також і в стандартах Міжнародної організації зі стандартизації (ISO), яка розглядає простежуваність як «можливість відслідкувати рух корму або харчового продукту на визначених етапах виробництва, переробки та розповсюдження». […]

Нерухомість під час пандемії

12.01.2021

Сегмент офісної нерухомості більше, ніж інші сектори відчув на собі негативний вплив пандемії і зазнав найбільших втрат у галузі. Лише за перше півріччя орендні ставки втратили до 10% і, що найнеприємніше, почав погіршуватися баланс попит-пропозиція, вакантність офісних площ зростає, змушуючи орендодавців йти на поступки, щоб зберегти орендарів. Як зазначають у своєму звіті про фінансову стабільність експерти Нацбанку, криза у сегменті […]