Експерти радять

Класифікація м’яса свинини за якістю, свіжістю, термічним станом

12.01.2021

Класифікацію м’яса свинини проводять залежно від якості (залежить клеймування), термічного стану, за свіжістю. Свинина із забійних цехів може відпускатися в тушах чи напівтушах, з салом та шкірою, без сала і шкіри чи обвалене. Залежно від якості (жива маса, вік, товщина сала) свинину поділяють на п’ять категорій. Свинина першої категорії (беконна) має добре розвинену м’язову тканину, з масою туші у теплому […]

Простежуваність – сукупність викликів чи низка можливостей для підприємства?

12.01.2021

У стандарті CAC/GL 60-2006 (методичні вказівки CODEXALIMENTARIUS FAO-WHO)  Комісія Кодексу аліментаріусу надає таке визначення простежуваності: «Простежуваність – можливість відслідкувати рух харчового продукту на визначених етапах виробництва, переробки та розповсюдження».      Водночас формулювання терміна «простежуваність» наводиться також і в стандартах Міжнародної організації зі стандартизації (ISO), яка розглядає простежуваність як «можливість відслідкувати рух корму або харчового продукту на визначених етапах виробництва, переробки та розповсюдження». […]

Нерухомість під час пандемії

12.01.2021

Сегмент офісної нерухомості більше, ніж інші сектори відчув на собі негативний вплив пандемії і зазнав найбільших втрат у галузі. Лише за перше півріччя орендні ставки втратили до 10% і, що найнеприємніше, почав погіршуватися баланс попит-пропозиція, вакантність офісних площ зростає, змушуючи орендодавців йти на поступки, щоб зберегти орендарів. Як зазначають у своєму звіті про фінансову стабільність експерти Нацбанку, криза у сегменті […]

Як підняти настрій в погану погоду? Анчоуси, кімчи та шоколад. Сім продуктів для боротьби з сезонною депресією

12.01.2021

Терміново потрібне природне підвищення настрою  взимку? Спробуйте додати в раціон деякі з продуктів, які відомі тим, що допомагають при сезонній депресії. Зміна пори року означає коротші дні, більш прохолодну погоду, а для деяких – сезонну депресію. Сезонний афективний розлад (SAD), який пов’язаний із змінами в хімічних речовинах мозку, викликаний меншою кількістю світла й більшою кількістю темряви, є реальною проблемою, що […]

Як влаштувати освітлення торгового залу? Практичні поради

12.01.2021

Включаємо світло – збільшуємо прибуток У всіх людей природою закладена психологічна особливість – звертати увагу і прагнути до яскраво освітлених об’єктів. Цю особливість давно помітили й активно використовують задля підвищення продажів у своїх магазинах провідні світові торгові мережі, що продають продукти харчування, одяг, взуття, меблі, гаджети, будь-які інші товари, які тільки можна собі уявити. В Америці та Європі правильно побудоване […]