Експерти радять

Історія цукеркових паличок

17.12.2021

За даними Національної асоціації кондитерів, цукерки у формі палиці є нешоколадними цукерками № 1 з продажу нешоколадних цукерок у грудні. Водночас у США 90 відсотків ласощів із червоною та білою смужкою продають між Днем подяки та Різдвом. Найвдаліший тиждень продажу таких цукерок? Другий тиждень грудня. «Імовірно, тому що більшість людей прикрашає свої різдвяні ялинки на цьому тижні», – каже Карлі […]

Королева новорічного столу – сирна тарілка

13.12.2021

Що може стати окрасою новорічного столу? Що може привернути увагу різноманітними ароматами та всілякими відтінками жовтого та кремового? Звичайно, сирна тарілка – королева новорічного столу. Розглянемо формування сирної тарілки детальніше.     Сирна тарілка – це асорті з оригінальних сортів сиру, нарізаного шматочками по 25–40 г. Сири мають бути розкладені на плоскому блюді (великому або середньому), цільному чи складеному, або на дерев’яній […]

Експорт продуктів у США: private label

10.12.2021

Дуже цікаві заокеанські ринки – США та Канади. Але як виділитися серед конкурентів та пробитися на полиці закордонних супермаркетів без мільйонних рекламних кампаній?  Українські виробники продуктів харчування, втративши великий російський ринок, дедалі активніше звертають увагу на міжнародні ринки. Серед них – як низькомаржинальні та вимогливі до якості та сертифікації країни ЄС, так і високоризикові ринки африканських та арабських держав. Дуже […]

Зміна споживання та виробництва м’яса в Україні та світі

07.12.2021

За останні 60 років виробництво  та споживання м’яса зросло більш як усемеро: з 50 до 350 мільйонів тонн на рік. Причини зміни виробництва: з 1960 року населення зросло більш як вдвічі (з трьох до 7,6 мільярда та зростання доходів (середній дохід за 50 років зріс більш як утричі). Хто їсть найбільше м’яса: є чіткий взаємозв’язок між достатком і споживанням м’яса. […]

Гьодза – японські класичні пельмені

03.12.2021

Гьодза – японські пельмені, важливий елемент національної кухні, що прийшов до Японії, як і багато іншого, з Китаю. Назва «гьодза» – також видозмінне китайське слово «цзяоцзи». Гьодза – традиційна закуска до будь-якого алкогольного напою, як-от ковбаса в Україні. Гьодза – всесезонна та поширена японська страва. Водночас гьодза, як і рамен,  щонайперше китайська страва, що самим фактом свого існування показує глибокий зв’язок культур […]