Експерти радять
Гьодза – японські класичні пельмені
Гьодза – японські пельмені, важливий елемент національної кухні, що прийшов до Японії, як і багато іншого, з Китаю. Назва «гьодза» – також видозмінне китайське слово «цзяоцзи». Гьодза – традиційна закуска до будь-якого алкогольного напою, як-от ковбаса в Україні. Гьодза – всесезонна та поширена японська страва. Водночас гьодза, як і рамен, щонайперше китайська страва, що самим фактом свого існування показує глибокий зв’язок культур […]
Маасдам – конкурент швейцарського сиру ементаль
Опис та характеристики маасдаму дуже схожі на швейцарський сир. Проте маасдам – відома марка голландського сиру з великими дірками, солодкуватим смаком та унікальним ароматом. Він належить до категорії напівтвердих сирів із коров’ячого молока, термін визрівання – один-три місяці. Спочатку його задумували як бюджетний аналог ементаля. Але він виявився таким смачним та оригінальним, що сиру дали власну назву, яка тепер відома […]
Для ФОПів діятимуть нові правила роботи з 2022 року
Фізичні особи підприємницької діяльності зобов’яжуть використовувати реєстратори розрахункових операцій з 1 січня 2022 року. Це введення не стосуватиметься самозайнятих (ФОП першої групи з обігом до 1 млн на рік і без найнятих співробітників) та тих, хто не проводить розрахункові операції (працюють лише з бізнесом), тобто, у кого діяльність не передбачає касових операцій. На перших етапах перевірок обіцяють не проводити. Що […]
Кухонні ножі для м’яса: як обрати якісний і правильно використовувати
На сьогодні існує величезна кількість різноманітних ножів, які на кухні звичайної господині й не побачиш. То чому не дізнатися би щось корисне про професійні ножі саме для оброблення м’яса, і навіть поповнити свою кухонну колекцію новинками? Для певного виду продуктів існують відповідні види ножів. Незручно, неправильно та негігієнічно різати одним ножем м’ясо, овочі чи інші продукти. Спеціальні кухонні ножі відрізняються […]
Коли починається Різдвяний піст і що треба знати про нього
Піст перед Різдвом Господнім – останній у році, який готує душу і тіло вірян до зустрічі одного з найшанованіших свят. Також цей піст називають Пилипівським, адже він починається на наступний день після дня пам’яті святого апостола Пилипа. Різдвяний піст не настільки суворий у харчовій помірності, як, наприклад, Великий. За суворістю він подібний до Петрового посту. За Церковним Статутом забороняються продукти […]