Експерти радять
Випити по максимуму: напої у сегменті Private Label
Що робити українському виробнику, щоб залишатися успішним на внутрішньому ринку та вийти на європейське партнерство у сфері рrivate label? Однією з тенденцій зростання серед роздрібних торговців є використання приватних торгових марок для формування лояльності до бренду та підвищення прибутковості. Щоб конкурувати у роздрібній торгівлі зараз і в майбутньому, життєво важливо зрозуміти, що стоїть за підходом приватних торгових марок, як роздрібні […]
Куди і як зростає ринок м’яса птиці, або Що стало головним драйвером
Безумовно, суттєві корективи у роботу всього аграрного сектора внесла ситуація із пандемією COVID-19. У світі виробництво м’яса птиці, на відміну від інших видів, 2020 року зросло проти попереднього на 1,3%. Проте цей ріст був найменшим із 1960 року. Пандемія призвела до зниження економічної активності та виробництва продукції в багатьох галузях промисловості й сільського господарства, зменшення доходів населення і, як наслідок, споживчого попиту. За даними Організації […]
Чому хліб кришиться…
Пандемія безпосередньо зачепила всі галузі та всіх людей, які населяють Землю. Але, звичайно, хліб як основний продукт споживають протягом усього життя мільярди людей незалежно від віку та соціального положення. Під час пандемії коронавірусу дещо виросли продажі хлібобулочних виробів як основного продукту. З’явився новий тренд – домашнє хлібопечення. Під час самоізоляції люди почали активно пекти вдома (наприклад, влітку 2020 року онлайн-ритейлер […]
Підготовка до перевірок Держпродспоживслужби: повноваження контролюючого органу, порядок проходження перевірок
Правові та організаційні засади державного контролю, який здійснюють із метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження під час ввезення (пересилання) таких побічних продуктів на митну територію України, визначено у Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, […]
Куті смачної, коляди гучної
Головна страва українського Святвечора – кутя. Це не просто каша з пшениці, а особлива ритуальна страва. Витоки цієї традиції беруть початок ще з далеких дохристиянських часів, коли наші предки вірили у божества природи. Як правильно приготувати кутю, щоб вона стала символом благополуччя і достатку наступного року? Ми можемо по праву пишатися тим, що кутя є нашою традиційною стравою. Незважаючи на […]