Експерти радять
Сир рикота: неймовірно смачний та корисний
Традиційний італійський сир, отриманий із сироватки, – це рикота. Ніжна кремово-сирна структура, приємний солодкуватий смак і чудова здатність відтіняти і підкреслювати інші продукти і спеції роблять сир справжньою знахідкою. Рикота вирізняється низьким вмістом жиру і великою кількістю білків, кальцію, фосфору і цинку. Як і всі свіжі сири, рикота ніжний, адже в процесі приготування його практично не пресують, вживають протягом кількох […]
Викладення фруктів та овочів на стенді
Кожен досвідчений співробітник роздрібної торгівлі знає про всі складнощі, пов’язані з реалізацією плодоовочевої продукції. Причини криються не тільки в сезонності продажів і швидкості псування овочів і фруктів, а й ступеня сприйняття пропонованого товару покупцем. То як точно оцінити якість фруктів та овочів? Чому помідори краще виглядають із зеленим або жовтим перцем? Чому для освітлення стенду використовують лише біле світло? Куди […]
Вермут – полинне вино
Вермут (від німецького «Wermut» – полин) – ароматизоване вино, приготоване змішанням виноматеріалів, етилового спирту-ректифікату, сахарози і настоїв інгредієнтів, серед яких головним є полин. Промислове виробництво вермуту почалося в Турині (Італія) 1786 року. Потім вермути стали виробляти у Франції та інших країнах. До складу вермуту входить від 75 до 80% виноградного вина, складний трав’яний екстракт, головні компоненти якого – полин гіркий; […]
Мінімізуємо природні товарні втрати у продуктовому магазині
Зниження товарних втрат у продуктовому магазині – завдання, що вимагає першочергового вирішення. Боротися із цими неприємностями найкраще із залученням професіоналів, вкладаючи гроші в систему безпеки і автоматизований облік товарів. Розгляньмо причини виникнення товарних втрат. Природні товарні втрати – це втрати, що виникають внаслідок впливу негативних і шкідливих умов зовнішнього середовища на продукцію з певними фізико-хімічними і біологічними особливостями у процесі […]
Ковбасні вироби та їхня ідентифікація
Ковбасні вироби – це харчові продукти, які виготовляють із м’ясного фаршу, що проходить термічну обробку або ферментацію, завдяки чому вони стають придатними для безпосереднього вживання. Як класифікують ковбасні вироби за показниками: За видом ковбасні вироби підрозділяються на варені, напівкопчені, копчені, сирокопчені, варено-копчені, сосиски, сардельки, ліверні ковбаси, сальтисон, кров’яні ковбаси, м’ясні хліба, паштети тощо. За видом м’яса – на яловичі, свинячі, […]