Експерти радять

Теорія обману, або Як фальсифікують харчові продукти

12.04.2021

Підробка продуктів існує давно, але якщо раніше підробка товарів була простою, то зараз із розвитком харчової індустрії та впровадження новітніх технологій вона стала більш складною. То які ж оцінки потенційного ризику фальсифікації? Необхідно врахувати зареєстровані раніше випадки підмішування сторонніх продуктів або фальсифікації, наприклад, пташиний жир в рослинній олії в Україні. Наявність меламіну (хімікат, який використовують у виробництві клеїв і пластмас) […]

Копченні продукти: ідеальний баланс смаку та користі

12.04.2021

Чим обумовлена шалена популярність копченого м’яса, ковбас, риби, їхня щоденна присутність на наших столах і в меню елітних ресторанів? Безумовно, їхнім апетитним виглядом, приємним смаком, чудовим ароматом з ноткою диму. А ще вони достатньо довго зберігаються. Однак мало хто знає, як відбувається цей процес відбувається. Способи копчення м’яса, птиці та риби, їхні відмінності Копчення у виробничих цехах може бути холодним, […]

Борг і заборгованість: у чому різниця

08.04.2021

Так буває, що в підприємства у бухгалтерському обліку спокій і тиша – жодних заборгованостей, аж раптом контрагент каже про певні борги і навіть загрожує санкціями… І такий розвиток подій цілком допустимий, оскільки борг у правовому сенсі не завжди теж саме, що заборгованість у бухгалтерському обліку. А щоб з’ясувати, у чому різниця – треба порівняти ці два поняття порівняти. Під боргом […]

Сутність рентабельності бізнесу

07.04.2021

 Коли провадиш бізнес, важливо розуміти, наскільки ця діяльність ефективна. За однією лише величиною прибутку ефективність неможливо визначити. Адже для того, щоб отримати прибуток, потрібно спочатку використовувати будь-які ресурси: гроші, обладнання тощо. Тому те, що ви вкладаєте, теж не можна скидати з рахунків. Показник рентабельності враховує і прибуток, і витрати, тому з його допомогою можна найбільш точно визначити, наскільки ваш бізнес […]

Здоров’я та безпека: головне завдання концепції healthy building

29.03.2021

Зв’язок між якісним місцем існування і здоров’ям людини стає усе більш очевидним. Практично уся життєдіяльність міського жителя – від сну до активного робітника процесу – проходить не на свіжому повітрі, а в будівлі. Середньостатистичний співробітник компанії приблизно третину дня проводить в офісі, а в цілому 90 відсотків часу людина знаходиться усередині якого-небудь приміщення. Формування умов, що сприяють підтриманні фізичного, психологічного […]