Експерти радять

Iспaнське вино: що обрати?

12.05.2021

Перші сліди виноробства на території Іспанії, за твердженнями деяких істориків, з’явилися за кілька тисяч років до н. е. Із виникненням грецьких колоній на іспанських землях стали систематично обробляти виноград. Пізніше римляни масово виробляли вина в Іспанії і поширювали їх по всьому Середземномор’ю. Опісля араби практично не розвивали виноробство і виготовляли вино лише в медичних цілях. А в ХVI ст. іспанське […]

Як відбувається процес бюджетування

11.05.2021

Бюджет підприємства – план, сформульований у вартісних і кількісних величинах для прийняття рішень, планування і контролю в процесі управління діяльністю компанії. Бюджет підприємства складається у натуральному або грошовому вираженні і визначає потребу підприємства в ресурсах, потрібних для отримання прогнозованих доходів. Основна мета бюджетування– встановити планову величину доходів і витрат, які мають бути оптимізовані протягом цього періоду, а також величину залученого […]

Нові стратегії управління цінами під час COVID-19

07.05.2021

Ефект викликаної пандемією кризи стає все більш відчутним для бізнесу. Керівники у всіх галузях вживають термінових заходів для зміцнення стійкості компінай, а уряди країн прагнуть попередити економічний збиток. У ритейлерів з’явилися нові можливості захистити маржу, яка постраждала від COVID-19 і ще певний час лишатиметься під тиском. Пандемія COVID-19 накладає сильний відбиток. Немає жодної країни, яка не відчула би її наслідків. […]

Утилізація і переробка відходів. Що потрібно знати про вимоги

06.05.2021

Поводження з відходами є одним із пріоритетних і найважливіших напрямків як господарської, так і природоохоронної діяльності підприємства. Воно включає в себе дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, їхнє збирання, перевезення, зберігання, перероблення, утилізацію і захоронення, що включає контроль за цими операціями та нагляд за місцями захоронення. Ці вимоги розповсюджуються на порядок ідентифікації, розподілення, збору, маркування, тимчасового зберігання на виробничий ділянці […]

Мистецтво делікатесів: як виробляють сирокопчені та сиров’ялені продукти

05.05.2021

Сиров’ялені та сирокопчені продукти в своєму сегменті ринку є найдорожчими. Це зрозуміло, тому що для їхнього виготовлення потрібно використовувати тільки високоякісну сировину, а весь цикл виробництва триває в середньому близько 25–40 днів. Так звідки береться цей неперевершений смак, чому, по суті, ці делікатеси переходить у розряд таких, що «не псуються»? У процесі обробки м’ясної сировини використовують такі інгредієнти, як сіль, […]