Експерти радять
Цікаве на полиці: сицилійські в’ялені помідори
Чи зможете ви покласти в мафіни свіжі помідори? А зробити бутерброд, щоб з нього не витікав сік? В’ялені помідори додають до випічки, пасти, соусів, яєчні, різото, їдять просто так. Вони дуже корисні, тому що в висушених помідорах концентруються всі вітаміни, мінерали, макро- і мікроелементи. Їх варто спробувати хоча б раз, щоб зрозуміти, як вони відрізняються від свіжих помідорів. У народі […]
Інфекційні захворювання та їхня класифікація
Кожен із вас хоч коли-небудь хворів, і найчастіше це відбувалося через різного роду інфекцій. Інфекційні хвороби – це група захворювань, які спричиняються патогенними бактеріями, вірусами, рикетсіями, найпростішими грибками. Інфекційні хвороби поділяються на кілька груп. Кишкові інфекції – це величезна група інфекційних захворювань, причинами зараження можуть бути: бактерії (сальмонельоз, холера, дизентерія, черевний тиф); токсини (ботулізм); віруси (вірус гепатиту А, ротавіруси, ентеровіруси, […]
Плюси і мінуси сухих сніданків
Сухі сніданки зручні для тих, хто поспішає вранці, до того ж якихось кулінарних навичок вони не вимагають. Противники сухих сніданків вважають, що нічого корисного в них немає. Спробуємо розібратися, що правда, а що вигадка. Їх вживають холодними або гарячими, з додаванням молока, йогурту або фруктів. Легка та зручна їжа для зайнятих людей. Також сухі сніданки є джерелом енергії і клітковини. […]
Вино: плюси і мінуси для організму
Вино… Пити чи не пити? Якщо пити, то в якій кількості? І чому не пити, якщо є Франція та французи, які не мислять без вина свого існування в принципі. У Молдові, Грузії і не тільки вино є невід’ємною частиною самобутньої культури. Сперечань щодо цього питання є чимало, що цілком зрозуміло. Справа в тому, що ключове слова у цих дискусіях – […]
Солодка історія кондитерської галузі
Солодощі бажані завжди. У дитинстві ніхто не відмовиться від смачної і яскравої цукерки, та й подорослішавши, ми завжди раді потішити себе смачним тортом або тістечком. Першими, хто насолоджувався смаком цукерок, були стародавні греки та єгиптяни. Найпершими вважаються цукерки Стародавньої Греції, які виготовляли з меду і найрізноманітніших фруктів. В Єгипті ж основним компонентом цих солодощів були фініки. Саме кондитерське мистецтво виникло […]