Експерти радять

Le Cordon Bleu – легенда в світі кулінарного мистецтва

09.07.2021

Кордон-блю – саме так називається ця страва. Сьогодні вона стала надбанням світової кулінарії, нехай звучить трохи пафосно, але це саме так. Найбільша школа кулінарії в світі має таку ж назву. Вважається, що цей панірований у сухарях шніцель із телятини, фарширований  сиром та шинкою, винахід швейцарської кухні. Проте його назва  «cordon bleu» з французької означає «синя стрічка». Історія цього культового кулінарного […]

Порівнюємо цукор і цукрозамінники: плюси і мінуси

06.07.2021

Цукор зараз є практично у всіх продуктах. Зрозуміло, що сучасну людину може турбувати така кількість цукру всюди. Залишається тільки контролювати споживання і в домашній кухні або переходити на цукрозамінники. Благо їх дуже багато – і фруктоза, і стевія, і аспартам, і ксиліт… Рекомендована добова норма споживання цукру зараз становить: для дітей 2–19 років – 6 чайних ложок (100 калорій); для […]

Що таке ERP і навіщо це потрібно?

29.06.2021

ERP-система в сучасному бізнесі – примха чи потреба? Сьогодні ми розглянемо основні аспекти роботи компанії, на які може вплинути впроваджена ERP-система. ERP-система (англ. Enterprise Resource Planning System – cистема планування ресурсів підприємства) призначена для автоматизації обліку й керування. Зазвичай структура ERP-систем будується за модульним принципом, у результаті охоплюючи всі ключові процеси діяльності компанії. POS-система (POS – Point of Sale) – це програмно-апаратний комплекс, […]

Усе, що треба знати про баранину

28.06.2021

Баранина – смачне і поживне м’ясо, яке люди цінують ще з первісних часів. Про користь та шкоду баранини є безліч неправдивих думок, тому розвіємо чутки фактами. Хімічний склад баранини У баранині в півтора раза менше жиру, ніж у свинячої вирізки. Така особливість надає можливість вживати це корисне м’ясо для людей, які страждають від зайвої ваги. Через низький вміст жиру баранина […]

Пармезан – король сирного світу

25.06.2021

Усім відомий цей чудовий італійський твердий сир. Пармезан універсальний: він прекрасно поєднується з вином, його можна плавити, додавати в салати, пасту, піцу, різото, а також подавати як снеки, порізавши на кубики. Оригінальна назва сиру пармезан – parmigiano reggiano. Найвідоміші в світі сорти твердого сиру – чедер, пармезан, ементаль, манча. При цьому їхні смаки радикально різні. Розглянемо коротко кожен з цих […]