Блог

Порівнюємо цукор і цукрозамінники: плюси і мінуси

06.07.2021

Цукор зараз є практично у всіх продуктах. Зрозуміло, що сучасну людину може турбувати така кількість цукру всюди. Залишається тільки контролювати споживання і в домашній кухні або переходити на цукрозамінники. Благо їх дуже багато – і фруктоза, і стевія, і аспартам, і ксиліт… Рекомендована добова норма споживання цукру зараз становить: для дітей 2–19 років – 6 чайних ложок (100 калорій); для […]

SPAR Ірландія об’єднується з капітаном національної футбольної команди для кампанії Better Choices («Кращий вибір»)

05.07.2021

Програма SPAR Better Choices створена спеціально, щоб допомогти нашим покупцям обрати кращі продукти для їхнього способу життя. Асортимент включає широкий вибір товарів від місцевих постачальників та доступний на сьогодні у більш ніж 400 магазинах SPAR по всій Ірландії. SPAR Ірландія та капітан футбольної команди Республіки Ірландія Шеймус Коулман знову об’єдналися, щоб запустити літню кампанію Better Choices. Розширений асортимент Better Choices, […]

Що таке ERP і навіщо це потрібно?

29.06.2021

ERP-система в сучасному бізнесі – примха чи потреба? Сьогодні ми розглянемо основні аспекти роботи компанії, на які може вплинути впроваджена ERP-система. ERP-система (англ. Enterprise Resource Planning System – cистема планування ресурсів підприємства) призначена для автоматизації обліку й керування. Зазвичай структура ERP-систем будується за модульним принципом, у результаті охоплюючи всі ключові процеси діяльності компанії. POS-система (POS – Point of Sale) – це програмно-апаратний комплекс, […]

Усе, що треба знати про баранину

28.06.2021

Баранина – смачне і поживне м’ясо, яке люди цінують ще з первісних часів. Про користь та шкоду баранини є безліч неправдивих думок, тому розвіємо чутки фактами. Хімічний склад баранини У баранині в півтора раза менше жиру, ніж у свинячої вирізки. Така особливість надає можливість вживати це корисне м’ясо для людей, які страждають від зайвої ваги. Через низький вміст жиру баранина […]

Пармезан – король сирного світу

25.06.2021

Усім відомий цей чудовий італійський твердий сир. Пармезан універсальний: він прекрасно поєднується з вином, його можна плавити, додавати в салати, пасту, піцу, різото, а також подавати як снеки, порізавши на кубики. Оригінальна назва сиру пармезан – parmigiano reggiano. Найвідоміші в світі сорти твердого сиру – чедер, пармезан, ементаль, манча. При цьому їхні смаки радикально різні. Розглянемо коротко кожен з цих […]