Блог

Що таке фрукт, а що овоч. Як розрізнити

21.05.2021

На перший погляд, відмінність фруктів від овочів очевидно. Перші – солодкі і смачні, а з других роблять салати і варять суп. З цим не посперечаєшся, однак їхня класифікація за такими ознаками не витримує жодної критики. Адже бувають фруктові салати і супи, а, припустимо, морквину ніхто не назве фруктом, хоча вона і солодка, і смачна. Так що ставимо питання руба: у […]

Свіжі сири: маскарпоне та моцарела

20.05.2021

Одним серед найкращих представників свіжих сирів є відомий в усьому світі  вершковий сир кольору слонової кістки – маскарпоне. Навряд чи найдеться інший італійський сир, який би так само високо цінувався любителями солодощів усього світу, як маскарпоне. Дивовижно м’яка кремова текстура, солодкуватий прикус та жирність підняли сир на вершину кулінарного мистецтва і назвали його королем десертів. Будь-якій страві він додасть особливу […]

SPAR Норвегія випробовує новітню холодильну технологію

19.05.2021

Бізнес SPAR поставив перед собою мету обмежити шкоду для клімату, скоротивши  викиди парникових газів і споживання електроенергії.  На реалізацію цих планів у Норвегії SPAR встановив більш ощадну систему охолодження, яка може вдвічі знизити споживання енергії порівняно із традиційними конструкціями.  Водночас ця технологія буде непомітною і комфортною для покупців. SPAR Røyken в графстві Вікен, як повідомляється, є першим магазином у Скандинавії, […]

Про переваги, які дасть експорт для вашого бізнесу

18.05.2021

Рішення почати експорт – складний стратегічний крок у розвитку бізнесу, але в нього багато переваг: від збільшення бази клієнтів до участі в грандіозних спільних проектах з іншими успішними компаніями світу. Переваги експорту     Ви можете суттєво розширити свої ринки, зменшивши залежність від будь-якого з них.     Більше виробництво може призвести до більшої економії на масштабі та кращої рентабельності.     Ваш […]

Облік надходження товарів: особливості застосування

17.05.2021

Згідно із пунктами 8 і 9 П (С)БО 9, придбані товари, як і інші запаси, зараховують на баланс за первісною вартістю. Відповідно до П(С)БО 7, первісна вартість – це історична (фактична) собівартість необоротних активів у сумі грошових коштів або справедливої вартості інших активів, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення) необоротних активів. Вона складається з таких фактичних витрат: – сум, що […]