Блог

Бастурма – історія і сучасність, користь і шкода улюбленої закуски

15.07.2021

Бастурму вперше стали готувати за особливим рецептом із спеціями і запашними травами в Туреччині і Вірменії. Особливий смак бастурми надають спеції, а також те, що вона тижнями сушиться на сонці. Зараз бастурма вважається делікатесом, хоча в минулі часи вона була лише способом зберегти м’ясні запаси без холодильника. Бастурма – в’ялене яловиче м’ясо, як правило, вирізка. Страва поширена в кухнях країн, що […]

Чим ми ласуємо: аналіз ринку кондитерських виробів

14.07.2021

Ринок кондитерських виробів України за насиченістю та асортиментом наближається до європейських країн. Кондитерські вироби включають близько дві тисячі найменувань, з яких понад 90 % ринку солодощів належить вітчизняній продукції. Кондитерські вироби поділяють на три групи. Цукристі – ця група включає в себе карамельні цукерки, ірис, зефір, пастилу, східні солодощі, желейні цукерки тощо. Шоколадні – батончики, плитки шоколаду, шоколадні цукерки тощо. […]

СВІТОВА ТОРГІВЛЯ В ЧАСИ ПАНДЕМІЇ COVID-19: ДО ЧОГО ГОТУВАТИСЯ

13.07.2021

У 2020 році відбувся різкий спад міжнародної торгівлі – мінус вісім відсотків. Головним фактором економічного шоку є пандемія COVID-19. Найсуттєвіше падіння відбулося в другому кварталі 2020-го. Якщо припустити, що пандемія взята під контроль, на 2021 рік очікується відновлення світової економіки та міжнародної торгівлі до рівня 2019 року. Вплив COVID-19 на міжнародну торгівлю посилює нестабільну структуру, що спостерігалася протягом останнього десятиліття. […]

Cучасні тенденції аналізу фінансових показників діяльності

12.07.2021

Одним із інструментів управління є фінансовий аналіз – порівняння показників фінансових планів із фактичними даними фінансової звітності. По-іншому, це аналіз фінансової звітності для виявлення взаємозв’язку і взаємозалежності між показниками фінансово-господарської діяльності, відображеними у звітності. Аналіз фінансових показників підприємства може проводитись з метою: оцінки поточного стану фінансового підприємства; прийняття рішень щодо коригування поточної діяльності; оцінки діяльності відповідальних за певні напрямки роботи […]

Le Cordon Bleu – легенда в світі кулінарного мистецтва

09.07.2021

Кордон-блю – саме так називається ця страва. Сьогодні вона стала надбанням світової кулінарії, нехай звучить трохи пафосно, але це саме так. Найбільша школа кулінарії в світі має таку ж назву. Вважається, що цей панірований у сухарях шніцель із телятини, фарширований  сиром та шинкою, винахід швейцарської кухні. Проте його назва  «cordon bleu» з французької означає «синя стрічка». Історія цього культового кулінарного […]