Експерти радять

Оцінюємо ефективність бізнесу

25.02.2021

На ці та інші запитання важко відповісти однозначно. Звичайно, основним показником ритейлу на сьогодні є чеки like for like. Ріст LfL для бізнесу, звичайно ж, означає, що бізнес живе та працює ефективно. Навіть якщо всі інші показники мають позитивну динаміку, а кількість чеків знижується, то напрошується логічний висновок – бізнес потребує реінжинірингу. Якщо бізнес переживає стадію стабільності та розвитку, менеджмент […]

Податки та операції з нерухомістю

24.02.2021

Якщо ви отримали квартиру у подарунок від родича першого або другого ступеня спорідненості (батько, мати, чоловік, дружина, брат, сестра), то жодних податків сплачувати не потрібно, будуть лише витрати на переоформлення права власності. Також при обміні квартири податки не сплачуються, якщо квартира перебувала у вашій власності більш як три роки (крім отриманого спадку), і це перший обмін майна протягом року. Якщо […]

Бренди ВТМ в соціальних категоріях

23.02.2021

Компанії-виробники намагаються створювати бренди в соціальних категоріях. Крупи та цукор ще довго залишатимуться продуктами, які відносять до категорії соціальних. Питання зниження цін на ці товари завжди посідає першочергове значення в стрічках новин, що не заважає їм дорожчати. З іншого боку, саме в цих категоріях ніколи не були сильно розвинені споживчі переваги, тривалий час продажі відбувалися «на вагу». Про жоден маркетинг […]

Реагування на надзвичайні ситуації (програма НАССР)

23.02.2021

Реалізація програм передумов НАССР на підприємстві має забезпечити виготовлення безпечного харчового продукту. Всі ризики, які виникають у процесі виробництва, мінімізуються до прийнятного рівня та контролюються. Необізнаність працівників, як діяти при надзвичайних ситуаціях, може призвести до виготовлення харчового продукту, який буде потенційно небезпечним. Тому розглянемо надзвичайні ситуації та аварії, що можуть виникнути у ТЗ або впливати на роботу ТЗ: ·     забруднення […]

Експлуaтаційний дозвіл. Кому з операторів ринку він потрібен?

22.02.2021

Експлуaтаційний дозвіл – це документ дозвільного характеру, який видaють оператору ринку за результaтами інспектувaння потужності компетентними особами Держпродспоживслужби. Експлуатаційний дозвіл необхідно отримувaти операторaм ринку, які здійснюють безпосередню діяльність з виробництвa та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (ст. 23 Зaкoну України «Про oсновні принципи та вимоги дo безпечності та якості хaрчових продуктів»).        Своєю чергою до прoдуктів тваринного походження відносять: молоко; м’ясо; рибу; молюски та рaкоподібні; яйця; мед; інші продукти, виготовлені з частин твaрин, oкремих їхніх oрганів та/або ткaнин, призначені для […]