Експерти радять
Борг і заборгованість: у чому різниця
Так буває, що в підприємства у бухгалтерському обліку спокій і тиша – жодних заборгованостей, аж раптом контрагент каже про певні борги і навіть загрожує санкціями… І такий розвиток подій цілком допустимий, оскільки борг у правовому сенсі не завжди теж саме, що заборгованість у бухгалтерському обліку. А щоб з’ясувати, у чому різниця – треба порівняти ці два поняття порівняти. Під боргом […]
Сутність рентабельності бізнесу
Коли провадиш бізнес, важливо розуміти, наскільки ця діяльність ефективна. За однією лише величиною прибутку ефективність неможливо визначити. Адже для того, щоб отримати прибуток, потрібно спочатку використовувати будь-які ресурси: гроші, обладнання тощо. Тому те, що ви вкладаєте, теж не можна скидати з рахунків. Показник рентабельності враховує і прибуток, і витрати, тому з його допомогою можна найбільш точно визначити, наскільки ваш бізнес […]
Здоров’я та безпека: головне завдання концепції healthy building
Зв’язок між якісним місцем існування і здоров’ям людини стає усе більш очевидним. Практично уся життєдіяльність міського жителя – від сну до активного робітника процесу – проходить не на свіжому повітрі, а в будівлі. Середньостатистичний співробітник компанії приблизно третину дня проводить в офісі, а в цілому 90 відсотків часу людина знаходиться усередині якого-небудь приміщення. Формування умов, що сприяють підтриманні фізичного, психологічного […]
Технологічні альтернативи курінню, або Чи апгрейдять шкідливу звичку електронні сигарети
Чистий смак тютюну без горіння, без диму, немає неприємного запаху, слідів від попелу – такі переваги гаджетів перед сигаретами. В епоху усвідомленого споживання, дронів та тотальної диджиталізації навіть найконсервативніші курці замислюються над апгрейдом своєї звички. Нині є понад 50 видів електронних сигарет: вейпи, glo, IQOS, Juul, Logic compact тощо. То які особливості технологій, що є альтернативами звичайному курінню? Розглядаючи кожну […]
Нові смачні страви за допомогою техніки су-від
Су-від? Звучить занадто складно і незвично? Геть забобони! Це унікальний і легкий спосіб приготування, який дозволить вам відчути дивовижний смак м’яса, риби або овочів. Як і багато інших кулінарних нововведень, технологія приготування су-від народилася у Франції і дослівно перекладається «у вакуумі». Цей метод низькотемпературного, повільного приготування дає неперевершені результати. Історія методу Су-від – що це таке? Су-від – це технологія […]