Блог

Персонал – це ресурс бізнесу

04.02.2021

Персонал – це ресурс бізнесу. Він має вартість, життєвий цикл, технічні показники, якість, як і будь-який ресурс. Ефективна система мотивації персоналу обумовлює ефективність діяльності будь-якої компанії. Давно відомо, що саме від мотивації залежить якість роботи персоналу, рівень його продуктивності, прибуток, який він приносить компанії, а також розвиток і, в підсумку, успіх бізнесу. На нашу думку, якісно впроваджена система мотивації впливає […]

«Чому напій, який імпонує багатьом жінкам, ми називаємо ігристим вином, а не звичним нам шампанським. Що заважає це робити: авторські права чи просто забаганки Франції?»

04.02.2021

Здавалося б, незначне питання, але воно було розглянуто аж ніяк не на регіональному рівні. Очевидно, проблеми українці не помітили й не зрозуміли, чому просто не можна видрукувати на етикетці слово «шампанське»  і спокійно продовжити продавати товар, який звикли брати на полицях алкоголю, відслідковуючи йому притаманну назву. Але таким чином ми зневажили би Францію. Здається дурницею? Можливо, але країна з регіоном, […]

Динамічне ціноутворення: переваги, види і стратегії

04.02.2021

Динамічне ціноутворення – це один з найдієвіших прийомів, що використовують у сфері електронної комерції для підвищення конкурентоспроможності. Хоча для багатьох компаній це відносно нове і незнайоме поняття, але в ньому варто розібратися вже зараз, щоб бути попереду конкурентів, особливо в сфері інтернет-продажу. Що таке динамічне ціноутворення? Динамічне ціноутворення також називають сплеском ціни. В його основі закладено гнучкий підхід і постійні […]

Як правильно обирати заморожену рибу

03.02.2021

Риба була популярною серед населення в усі часи. Рибні страви полюбляють різні народи, але попри це, вибір замороженої риби мусить супроводжуватися дотриманням певних правил. Потрібна велика спостережливість, щоб вибрати заморожену рибу, яка за своїм смаковим властивостям буде нітрохи не гірше за свіжу. Варто  пам’ятати, що такий делікатний продукт, як попередньо заморожена риба, треба купувати в спеціалізованих магазинах з необхідними умовами […]

Що нового у НАССР (Codex Alimentarius)

03.02.2021

     У 2020 році Комісія Codex Alimentarius опублікувала довгоочікувані зміни першого Кодексу практики CXC 1-1969 «Загальні принципи гігієни харчових продуктів». Перший кодекс зазнав суттєвих змін. Наприклад, було вилучено додаток з описом Системи НАССР та Деревом рішень для визначення критичних контрольних точок. Натомість принципи та опис системи включено до тексту документа.     Також було опубліковано і CXC 80-2020 «Кодекс […]