Блог

Історія SPAR: сила у згуртуванні

28.01.2022

Історія однієї з найбільших світових торгових мереж почалася, як це часто буває, скромно. І ось уже майже 90 років супермаркети SPAR роблять життя клієнтів простішим, удосконалюючи свій асортимент та сервіс. Цінність філософії, методи позиціювання та стратегії мережі визначені у Бренд-буці SPAR, яким SPAR International поділився напередодні річниці. З 1932 року регіональні оптові та роздрібні торговці добровільно співпрацюють під брендом SPAR, […]

Випити по максимуму: напої у сегменті Private Label

24.01.2022

Що робити українському виробнику, щоб залишатися успішним на внутрішньому ринку та вийти на європейське партнерство у сфері рrivate label? Однією з тенденцій зростання серед роздрібних торговців є використання приватних торгових марок для формування лояльності до бренду та підвищення прибутковості. Щоб конкурувати у роздрібній торгівлі зараз і в майбутньому, життєво важливо зрозуміти, що стоїть за підходом приватних торгових марок, як роздрібні […]

Куди і як зростає ринок м’яса птиці, або Що стало головним драйвером

20.01.2022

Безумовно, суттєві корективи у роботу всього аграрного сектора внесла ситуація із пандемією COVID-19. У світі виробництво м’яса птиці, на відміну від інших видів, 2020 року зросло проти попереднього на 1,3%. Проте цей ріст був найменшим із 1960 року. Пандемія призвела до зниження економічної активності та виробництва продукції в багатьох галузях промисловості й сільського господарства, зменшення доходів населення і, як наслідок, споживчого попиту.  За даними Організації […]

Чому хліб кришиться…

11.01.2022

Пандемія безпосередньо зачепила всі галузі та всіх людей, які населяють Землю. Але, звичайно, хліб як основний продукт споживають протягом усього життя мільярди людей незалежно від віку та соціального положення. Під час пандемії коронавірусу дещо виросли продажі хлібобулочних виробів як основного продукту. З’явився новий тренд – домашнє хлібопечення. Під час самоізоляції люди почали активно пекти вдома (наприклад, влітку 2020 року онлайн-ритейлер […]

Підготовка до перевірок Держпродспоживслужби: повноваження контролюючого органу, порядок проходження перевірок

05.01.2022

Правові та організаційні засади державного контролю, який здійснюють із метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження під час ввезення (пересилання) таких побічних продуктів на митну територію України, визначено у Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, […]