Партнер SPAR Ірландія розмістив найбільшу установку сонячних панелей в Дубліні

12.03.2021

Компанія BWG Foods  встановила  800 сонячних панелей у своєму національному розподільчому центрі. BWG Foods є партнером Spar Ірландія і співпрацює з продавцем для встановлення сонячних енергоблоків у кількох супермаркетах EUROSPAR. Новий масштабний проект передбачає близько 25 мільйонів євро інвестицій в чотирирічну стратегію сталого розвитку. Компанія бере курс на відновлювальні джерела енергії, щоб суттєво зменшити вплив на навколишнє середовище своєї  системи дистрибуції по всій країні.

Таким чином розподільчий центр компанії у Дубліні став одним із найбільших підприємств за установкою сонячних панелей в Ірландії. Встановлення займає близько 1 350 кв. м площі на даху. Потужність, яку генерують панелі, складає 250 кВт, якої достатньо для електрифікації приблизно 50 будинків протягом року.

Ефективність сонячних панелей

Працюючи в партнерстві зі своїми незалежними роздрібними торговими компаніями, оператор SPAR наразі також займається установкою сонячних електростанцій у кількох супермаркетах EUROSPAR. На сьогоднішній день група інвестувала в сонячні установки близько 1 мільйона євро, при цьому середня вартість установок для магазину складає близько 60 000 євро.

Нова стратегія сталого розвитку була розроблена в рамках тендерної пропозиції від BWG Foods на збереження статусу Origin Green (зеленого походження), який надала SPAR Ірландія організація Food Board Bord Bia. BWG Foods дуже тісно працює за національною програмою сталого розвитку, щоб розробити стратегію, яка включає вимірювані цілі щодо ініціатив, які позитивно впливатимуть на навколишнє середовище та місцеві спільноти.

Ключовим компонентом нової стратегії є зниження викидів енергії компанією та підвищення енергоефективності усіх логістичних операцій. У цілому до 2024 року компанія планує скоротити споживання енергії більше ніж на 10%.

«Наша відданість стійкому розвитку заснована на бажанні завжди  правильно діяти стосовно наших клієнтів. Ми цінуємо важливість зменшення нашого впливу на навколишнє середовище. Встановлення 800 сонячних панелей у національному розподільчому центрі демонструє наше прагнення реалізовує значні ініціативи, які справді змінюють ситуацію», – сказав Джоан Меллон, директор з логістики BWG Foods.

Зниження викидів вуглецю

Оператор SPAR також інвестує в нову систему зарядних акумуляторів Fronius для свого парку механічного підйомно-транспортного обладнання (вилочні навантажувачі, візки для піддонів тощо). Ця система знижує використання електроенергії, таким чином скорочуючи викиди вуглецю на 170 тонн в рік. Він також інвестує 500 000 євро в новий парк механічного навантажувально-розвантажувального обладнання із використанням передових технологій енергоефективності. BWG Foods нещодавно стала першою компанією FMCG в Ірландії, яка запустила парк нових автомобілів, що працюють на компресійному природному газі та біогазі замість традиційного дизельного палива.

За матеріалами ресурсу https://spar.ua/