Вино
Вино є відомим напо́єм богів, про який можна розповідати безкінечно. Вино – це алкогольний напій міцністю 9–22%.
Як з’явилося вино
Грузію називають колискою вина. Археологи зафіксували, що перше вино було виготовлено у шостому тисячолітті до нашої ери. Жителі країни перетворили виноградний сік на вино, закопавши його на зиму в землю у квеврі (великий керамічний виріб, схожий на амфору (глечик), без ручок, де воно могло зберігатись понад 45 років.
Основні виноробні країни сьогодні: Франція, Італія, Іспанія, Грузія, Чилі, Австралія, Нова Зеландія, Аргентина ПАР(Південно-Африканська Республіка). Основні сорти винограду: білі сорти винограду – Шардоне, Совіньон Блан, Рислінг, Піно Грі/Піно Гріджіо; червоні сорти винограду – Каберне, Мерло, Піно Нуар, Сіра, Санджовезе, Мальбек, Карменер.
Наталія Михайлова, категорійний менеджер мереж “Наш Край”|SPAR
За матеріалами ресурсу https://spar.ua
No tags for this post.