«Кіндер-сюрпризу» в США немає: правда чи вигадка

15.10.2021

Шоколадне яйце з іграшкою всередині під назвою «Кіндер-сюрприз» має величезну популярність серед дітей по всьому світу. Щороку продають кілька мільйонів таких солодощів. Їх можна зустріти по всій земній кулі, але тільки не в США. Тут ввезення і продаж «Кіндерів» під забороною уже багато років. То чому звичайні солодощі потрапили у немилість американського законодавства?

Оскільки яйця «Кіндер-сюрпризи» містять приховану іграшку всередині шоколадної оболонки, вони порушують федеральний закон про харчові продукти, ліки і косметику. Згідно з цим законом, кондитерські вироби не мають містити «нехарчові речовини». Через небезпеку задухи «Кіндер-сюрприз» заборонене в США з моменту його створення 1974 року.

При цьому яйце «Кіндер-сюрприз» легальне в сусідніх країнах – у Канаді і Мексиці, але його не можна ввозити в США. Як повідомляє Today I Found Out, якось подружжю, що повернулася в Сполучені Штати з Канади, виписали штраф у 12 тисяч доларів за спробу ввезти в країну 10 яєць для своїх дітей шкільного віку.

Однак такі жорстокі покарання рідкісні, у більшості випадків яйця просто конфіскують працівники митних служб. Чоловік-контрабандист, який регулярно перевозив «Кіндер-сюрпризи» через кордон, одного разу попався на митниці. Йому навіть дозволили в’їхати в країну з іграшками, які були всередині яєць. Правда, митники змусили чоловіка з’їсти всі яйця. Він пізніше сказав: «Вони хотіли бачити, як я страждаю, тому мені довелося з’їсти 20 шоколадних яєць» У 2018 році Ferrero все-таки вирішила підкорити американський ринок і представила різновид яйця під назвою «Кіндер Джой». Ці ласощі також складаються із двох частин, одна з яких їстівна, солодка, а в іншій – іграшка. Правда, по-перше, іграшка лежить окремо (а не всередині шоколадної шкаралупи), а по-друге, шоколад у ній представлений у вигляді крему, а не твердого шоколаду. Цього виявилося достатньо, щоб обійти закон 1938 року.

Юлія Батурка, фахівець стандартизації, сертифікації та якості мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами ресурсу https://spar.ua/