Мережі «Наш Край» та SPAR провели соціальну ініціативу «Захищаємо кордони нашого краю разом»

07.12.2021

У зв’язку з останнім політичними подіями у світі, наші кордони опинилися у зоні ризику та потребують укріплення. На звернення прикордонної служби, мережі «Наш Край» та SPAR розпочали соціальну ініціативу “Захищаємо кордони нашого краю разом” та залучили партнерів-франчайзі до збору коштів для закупівлі Єгози (колючого армованого дроту), який необхідний для захисту наших кордонів.

У вівторок, 7 грудня, представники мережі супермаркетів «Наш Край» та SPAR передали прикордонникам Луцького прикордонного загону понад тисячу метрів сітки для укріплення кордонів нашої держави.

Директор мереж «Наш Край» та SPAR  Віктор Мольченко розповів, що у короткі терміни відгукнулись та долучились до ініціативи партнери з різних областей країни. Таким чином спільними зусиллями було зібрано 120тис. грн. За ці кошти представники мереж «Наш Край» та SPAR  закупили 1260 м Єгози.

«Ми, як соціально відповідальна компанія не можемо стояти осторонь питань, які торкаються нашої держави. У мережі SPAR є чудовий слоган «Разом краще» (Better Together). Це не просто слова – це філософія, якою керується уся міжнародна спільнота супермаркетів, яку ми теж підтримуємо і керуємось нею не лише у нашій бізнес-стратегії, а й у соціальній. І дана ініціатива – яскраве тому підтвердження», – розповів Віктор Мольченко.

 Заступник  начальника луцького прикордонного загону  з озброєння і техніки полковник Косміна розповів, що представники мереж «Наш Край» та SPAR  відгукнулись із пропозицією допомоги.

«Ми визначили, що  потрібна основна сітка – Єгоза, для встановлення парканів, як стримуючий фактор», – розповів полковник.

З його слів, на сьогодні прикордонники вже вийшли на 7 кілометрів паркану, а загалом небезпечна ділянка, яку треба відгородити становить 50 кілометрів.

«Ми вже виставили дерев’яних стовпів на 25 кілометрів кордону. Зі свого боку лісівники також допомагають. У Луцького прикордонного загону ділянка кордону 211 кілометрів , з яких 208 – з білорусами. На момент загострення ситуації у нас в загальному було лише кілька кілометрів паркану і то він локально був розташований у місцях, де фіксували контрабандну діяльність», – розповів він. – Сітку ми ставимо на баланс і одразу вивеземо на кордон, де її встановлять на відведені ділянки». Полковник Косміна повідомив, що наразі ситуація на кордоні під контролем. Попри погодні умови, прикордонники готові до всього, та все ж  сподіваються, що ситуація з мігрантами нормалізується, а встановлення паркану на прикордонній території цьому лише посприяє.

No tags for this post.