Яка відеореклама ефективна

03.02.2021

Усі майданчики лише підтримують цей тренд, додаючи нові можливості для відео і оновлюючи старі інструменти. Наводимо рекомендації, які допоможуть підвищити ефективність відеореклами.

Логотип у перші три-п’ять секунд

Логотип – обличчя бренду. Навіть якщо користувач не додивиться відео, він хоча б побачить ваше лого. А знайомство з брендом має накопичувальний ефект. На початку він зіткнеться з вашою рекламою, потім з постом, потім побачить десь вашу продукцію і так поступово впізнаваність бренду буде підвищуватися.

Довгі прев’ю з вашим лого робити, звичайно ж, не треба. Це не телебачення і тут важлива кожна секунда. В іншому випадку вас просто перегорнуть і не чекатимуть, поки логотип прокрутиться, зіграє музика і почнеться суть пропозиції.

УТП – унікальна торгова пропозиція. Це, безумовно, не нова норма, а скоріше основа, навколо якої буде вибудовуватися ролик. Але і не нагадати про неї ми не можемо, оскільки досі зустрічається реклама навіть від великих брендів, із якої незрозуміло, що намагаються продати. Художні концепції, естетичні кадри і складні композиції – все це, звичайно, добре. Але реклама має інші цілі й прищеплення смаку до прекрасного аж ніяк не головна з них. Не забудьте розповісти людині про свій продукт, про його користь і переваги. Інакше ви створите гарну картинку, яка нікому нічого не продасть.

Використовуйте всі можливості майданчики

Навіть якщо у вас немає мети продати, рекламні інструменти не варто ігнорувати. Додайте до відео кнопку переходу на сайт або заклик до дії ознайомитися з акаунтом. У кожної соцмережі є додаткові функції, які можна доречно прикріпити до рекламного ролика. Подумайте про те, як з їх допомогою можна додати відео цінності і використовуйте це в креативі.

Субтитри у відео

Відео в стрічці новин в автопрограванні працюють без звуку. Ролик іде, але суть без озвучування не завжди зрозуміла, а можливості увімкнути звук у користувача може не бути. Для цього рекомендується дублювати озвучування субтитрами або хоча б прописувати ключові фрази, щоб передати повний зміст реклами. Так ви не втратите ту частину аудиторії, яка через різні причини не може вмикати звук відео.

Короткі відео ефективніші

Одне з останніх досліджень говорять про те, що відео довжиною п’ять-сім секунд дивляться найчастіше. Створити повноцінний рекламний ролик у такому таймінгу складно, особливо коли за цей час потрібно зачепити увагу користувача і розкрити посил. Тому ми пропонуємо вам за ці перші секунди хоча б опанувати увагою людини і далі вже розповідати про продукт. Але і сильно подовжувати відео теж не варто. Часу стандартного сторіс 15 секунд має бути достатньо. Рекламні відео ще тривалий час будуть швидким способом донести пропозицію бізнесу. На їхнє споживання витрачається мінімум зусиль і відбувається це найчастіше швидше, ніж читання того ж поста. Якщо зважити на сучасні реалії і додати до цього нові інструменти майданчиків, то вийде ефективна реклама, яка принесе нових клієнтів.

Юлія Димарчук, менеджер з програми лояльності мереж “Наш Край” |SPAR

За матеріалами ресурсу https://spar.ua/