Успішна ініціатива SPAR Австрія із зниження цукру продовжиться 2021 року

14.01.2021

Ініціатива щодо зниження цукру, запущена SPAR Австрія в квітні 2019 року разом із виробниками продуктів харчування і напоїв, Австрійською медичною радою, лікарями і медичними асоціаціями, виявилася дуже успішною і буде продовжена 2021 року. Наразі до неї приєдналося 44 партнери.

На сьогодні у продукції зменшено понад 11 400 тонн цукру

«Рівень споживання цукру в Австрії все ще дуже високий і становить трохи більш як 91 грам на день», – сказав генеральний директор SPAR Австрія Герхард Дрексел. Населення Австрії перевищує денну дозу 25 г або максимум 50 г цукру, рекомендовану ВООЗ.

«Партнери ініціативи щодо зниження цукру продовжують знижувати вміст цукру в продуктах харчування і напоях. З початку 2017 року до кінця 2020-го партнери альянсу зменшили в цілому 11 454 тонни цукру в продукції. За той же період SPAR Австрія скоротила близько 1 700 тонн цукру в продуктах під власною торговою маркою SPAR», – сказав Герхард Дрексел. Він додав: «Однак ми розуміємо, що багато нових продуктів уже містять менше цукру або взагалі не містять його».

Наслідки підвищеного споживання цукру

Експерти вважають, що заходи, які вживають партнери ініціативи щодо зниження цукру, зокрема послідовне скорочення цукру, мають важливе значення. «Цукор ніколи не був так поширений в нашому суспільстві. Він часто присутній навіть у продуктах, в яких не очікується жодного цукру. Щоб змінити це, потрібна проактивна політика в галузі охорони здоров’я та тісна співпраця з харчовою промисловістю і роздрібними торговцями. Поступово знижуючи вміст цукру, ми можемо гарантувати, що наші діти звикнуть до його більш низького рівня в довгостроковій перспективі», – сказав Фрідріх Хоппіхлер, член правління Австрійського спеціального інституту профілактичної кардіології та харчування SIPCAN, терапевт і медичний директор Лікарні братів Святого Іоанна Божого в Зальцбурзі.

Медична рада вимагає зміни щодо споживання цукру 41% громадян Австрії віком від 19 до 65 років мають надлишкову вагу або страждають на ожиріння, що становить близько 2,3 мільйона осіб. «Ці цифри повинні нас турбувати, оскільки надлишкова маса тіла і нездорове харчування є факторами високого ризику серцево-судинних захворювань, діабету, раку або респіраторних захворювань, – сказав президент Австрійської медичної ради Томас Секерес. –  Ми, австрійські лікарі, вдячні за ініціативи, які спонукають людей до більш здорового харчування».

Вікторія Матвіюк, PR менеджер мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами https://spar-international.com/