Блог
Облік надходження товарів: особливості застосування
Згідно із пунктами 8 і 9 П (С)БО 9, придбані товари, як і інші запаси, зараховують на баланс за первісною вартістю. Відповідно до П(С)БО 7, первісна вартість – це історична (фактична) собівартість необоротних активів у сумі грошових коштів або справедливої вартості інших активів, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення) необоротних активів. Вона складається з таких фактичних витрат: – сум, що […]
Шашликові лайфхаки: варіанти смачного і соковитого м’яса
Нарешті холод відступив, люди починають прокидатися після сплячки. Правда, кожен по-різному. Багато хто за звичкою безперервно дивиться улюблені серіали і постить фото в Facebook. Інші прописалися біля турніків, захопили бігові доріжки і підіймають залізо у залі. А в найбільш активних в холодильнику маринується м’ясо для шашлика. То як же замаринувати м’ясо найкращим чином? Як зробити так, щоб усі були у […]
Здорове харчування завжди в тренді
Сьогодні ми ледь встигаємо стежити за тим, як стрімко розвивається тема здорового способу життя та правильного харчування. З’являються все нові продукти. А вчені на цьому поприщі роблять сенсаційні відкриття щодо користі та шкоди тих чи тих продуктів, кожен дієтолог відстоює свою власну систему харчування і таким чином вимоги до продуктів та до їжі ростуть і ростуть. То які ж головні […]
Iспaнське вино: що обрати?
Перші сліди виноробства на території Іспанії, за твердженнями деяких істориків, з’явилися за кілька тисяч років до н. е. Із виникненням грецьких колоній на іспанських землях стали систематично обробляти виноград. Пізніше римляни масово виробляли вина в Іспанії і поширювали їх по всьому Середземномор’ю. Опісля араби практично не розвивали виноробство і виготовляли вино лише в медичних цілях. А в ХVI ст. іспанське […]
Як відбувається процес бюджетування
Бюджет підприємства – план, сформульований у вартісних і кількісних величинах для прийняття рішень, планування і контролю в процесі управління діяльністю компанії. Бюджет підприємства складається у натуральному або грошовому вираженні і визначає потребу підприємства в ресурсах, потрібних для отримання прогнозованих доходів. Основна мета бюджетування– встановити планову величину доходів і витрат, які мають бути оптимізовані протягом цього періоду, а також величину залученого […]