НОВОРІЧНА ПОСТАНОВА: ПОЧНІТЬ ЇСТИ КОРИСНЕ

18.01.2021

Початок Нового року – це можливість для багатьох людей поставити нові цілі, щоб змінити своє життя на краще. Ви вирішили кинути курити, почати займатися в тренажерному залі, розпочати дієту, яка допоможе схуднути, прочитати одну книгу на місяць або почати харчуватися корисно. Однак багаторазово через кілька тижнів нам не вдається наполегливо дотримуватися новорічних постанов, і ми повертаємося до давніх звичок. Відмова від нездорової їжі та заміна її добовою дозою вітамінів повинна залишатися з нами назавжди і стати звичною справою. Завдяки цьому ми будемо здоровіші, сповнені енергії, а наша шкіра стане більш сяючою.

Кожному відоме прислів’я «Здоровий дух у здоровому тілі». Але чому так складно застосувати його на практиці? Загальновідомо, що вітаміни позитивно впливають на наш організм. Варто замінити солодку закуску у вигляді батончика або шоколаду на вибраний фрукт чи овоч. Фрукти містять клітковину і вітаміни, але не слід їсти занадто багато за один день, оскільки вони є джерелом простих цукрів. Варто приготувати на вечерю салат із свіжих овочів. Овочі мають складати основу будь-якого здорового харчування. Вони є джерелом вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів. Чудова, швидка і дуже смачна ідея – готувати свіжовичавлені соки, які ми можемо пити в будь-який час доби. Вони є джерелом антиоксидантів, що гальмують процес старіння і відіграють роль у протираковій профілактиці. Харчові волокна підтримують перистальтику кишечника, ріст бактеріальної флори, детоксикацію та виведення канцерогенних сполук з організму. Свіжовичавлені соки ідеально підходять для дітей, оскільки високий вміст фолієвої кислоти підтримує розвиток нервової системи. Їхнє вживання запобігає діабету, гіпертонії, атеросклерозу та багатьом іншим захворюванням.

 Є багато причин для вживання свіжовичавлених соків із фруктів та овочів. Вони сповнені вітамінами і мінералами, тобто корисними поживними речовинами, що містяться лише в рослинах. Хлорофіл, каротин, лютеїн або сульфорафан – це лише найвідоміші назви серед сотень скарбів, захованих в овочах – просто видавіть їх! Завдяки цьому ми маємо міцнішу імунну систему і є здоровішими. Ми можемо легко приготувати такий сік у домашніх умовах. Усе, що вам потрібно, – це кілька відібраних овочів і фруктів та гарне обладнання, яке здатне впоратися навіть із цими твердими інгредієнтами і послужить нам кілька здорових років. Завдяки цьому ми підтримуємо важливі харчові цінності та властивості, а соки мають чудовий смак. Крім того, напої довше зберігають свій оригінальний колір, смак та свіжість. Великим полегшенням є той факт, що нам не потрібно різати фрукти, тому що яблука або апельсини підходять цілими, а прибирання дуже просте і швидке.

 Швидкі рецепти вичавлених соків

Свіжовичавлені соки мають низький глікемічний індекс і дуже добре засвоюються. Готуючи сік, варто додавати свіжі овочі та зелене листя, зокрема шпинат або петрушку. Нижче представлені найцікавіші рецепти:

1. Апельсин, шпинат та м’ята

Апельсиновий сік дуже корисний для нашого організму. Цей фрукт багатий на вітамін С і бета-каротин. Завдяки вживанню шпинату та м’яти ми забезпечимо організм лютеїном, який підтримує належні функції органу зору.

 2. Селера, морква, яблуко та імбир

Тим, хто любить пікантніші смаки, ми рекомендуємо цей напій. Морква має сильні антиоксидантні властивості, які захищають клітини від старіння та мутацій. Імбир протизапальний, а селера допомагає виводити зайві токсини з організму.

3. Морква, буряк, апельсин, свіжий імбир

 Цей сік – справжня вітамінна бомба. Буряк багатий бетаїном. Морква має антиоксидантні властивості, а апельсини – вітамін С. Цей сік забезпечить енергією на цілий день. У Новому році нові звички залишатимуться з нами назавжди. Одна з них – це здорове харчування та вживання свіжовичавлених соків. Окрім багатого джерела вітамінів та інших мінералів, вони є способом задовольнити вашу спрагу та апетит. До того ж соки смачні та прості у приготуванні.

Сокальський Сергій, керівник групи Овочі та Фрукти мереж “Наш Край”|SPAR

За матеріалами ресурсу https://spar.ua