Перший міжнародний скульптурний фестиваль «KORSAK CARVING FEST» стартував у Луцьку

21.08.2019

20 серпня, у Луцьку на території культурно-розважального центру «Адреналін Сіті», за підтримки мереж «Наш Край» та SPAR, стартував перший міжнародний скульптурний фестиваль «KORSAK CARVING FEST». Участь у ньому бере 17 учасників: з України, Словаччини, Білорусі, Вірменії та Німеччини. Масштабний захід триватиме до 25 серпня.

«Korsak Сarving Festival» – перший у Луцьку скульптурний фестиваль подібного формату, присвячений першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків та десятій річниці «Адреналін Сіті».

Як зазначила Леся Корсак, яка була однією з ініціаторок фестивалю, головна мета МСУМКу – це налагодження зав’язків між митцем та глядачем, а також створення постійного потоку культурно-просвітницьких програм. Тому перший скульптурний фестиваль вирішили вивести не тільки за межі музейного простору, але і розширити його до міжнародних масштабів.

«Друге, чого нам хотілося сьогодні досягти, – це наблизити глядача і поціновувача мистецтва до митця. Якщо люди тут п’ять днів будуть дивитися, як важко ці хлопці творять своє мистецтво, то вони зрозуміють, що це не так просто. І будуть більше цінувати і розуміти творчість», – сказала Леся Корсак.

За її словами, цей фестиваль кидає виклик подібним європейським фестивалям. І у перспективі у організаторів є ідеї зробити щось ще масштабніше.

Організатором фестивалю виступив Ілля Липка – молодий митець родом з Волині. Нещодавно він закінчив Львівську національну академію мистецтв і наразі живе та працює у Львові.

«Це була спільна ідея: і я, і Віктор Іванович Корсак хотіли провести такий фестиваль, тому, обговоривши деталі, ми почали працювати над ним разом», – розповідає скульптор.

Після урочистого відкриття та знайомства з учасниками «Korsak carving festival» на території «Адреналін Сіті» стартувало змагання «speed carving», в рамках якого митці мали створити скульптури з дерева за обмежений проміжок часу. Протягом п’яти днів майстри створюватимуть скульптури на задану тематику, а 25 серпня їхні твори оцінюватиме комісія. До цього часу кожен бажаючий може відвідати «Адреналін Сіті» та подивитися, як працюють митці. Слід заначити, що у фестивалі передбачений призовий фонд: нагорода переможця становитиме 1 000 доларів, а митці, які посядуть друге та третє місце отримають 500 та 300 доларів.

No tags for this post.