Блог

Сутність рентабельності бізнесу

07.04.2021

 Коли провадиш бізнес, важливо розуміти, наскільки ця діяльність ефективна. За однією лише величиною прибутку ефективність неможливо визначити. Адже для того, щоб отримати прибуток, потрібно спочатку використовувати будь-які ресурси: гроші, обладнання тощо. Тому те, що ви вкладаєте, теж не можна скидати з рахунків. Показник рентабельності враховує і прибуток, і витрати, тому з його допомогою можна найбільш точно визначити, наскільки ваш бізнес […]

Історії розвитку «Наш Край», SPAR, KFC та McDonald’s: успішні 4 кейси франчайзингу (Частина 2)

02.04.2021

1. «Наш Край» – лідер франчайзингу в Україні. Продуктовий ритейлер, що приніс модель франчайзингу в Україну Мережа супермаркетів «Наш Край» почала свій розвиток 20 жовтня 2001 року, відкривши перший сучасний супермаркет у м. Рівне. Уже через рік другий магазин було відкрито у м. Луцьк (до речі, даний магазин працює і сьогодні). Даний торговий заклад був першим і єдиним на той […]

Як зародився франчайзинг. Історія та розвиток франчайзингу (Частина 1)

02.04.2021

Франчайзинг у сучасному трактуванні (фр. franchise – привілей, пільга) – це партнерська модель співпраці між фінансово та юридично незалежними сторонами (фізичними особами чи юридичними компаніями), у рамках якої франчайзер (одна сторона), що володіє успішним брендом, ефективним прибутковим бізнесом, ноу-хау, патентами, репутацією та іншими нематеріальними активами, дозволяє франчайзі (партнеру) користуватися цими активами на певних умовах та за певну винагороду – роялті. […]

SPAR Нідерланди продовжує інтеграцію концепції зручності The Tosti Club

30.03.2021

Після придбання контрольного пакета акцій у сфері громадського харчування The Tosti Club в жовтні 2020 року SPAR Нідерланди швидко інтегрує цю популярну концепцію зручності в міські магазини SPAR по всій країні. Пропозиція зручних рішень Генеральний директор SPAR Нідерланди Джон ван дер Ент сказав: «Ми інвестуємо як в ресторани з франшизою, так і в рішення «магазин в магазині» для торговельних закладів […]

Здоров’я та безпека: головне завдання концепції healthy building

29.03.2021

Зв’язок між якісним місцем існування і здоров’ям людини стає усе більш очевидним. Практично уся життєдіяльність міського жителя – від сну до активного робітника процесу – проходить не на свіжому повітрі, а в будівлі. Середньостатистичний співробітник компанії приблизно третину дня проводить в офісі, а в цілому 90 відсотків часу людина знаходиться усередині якого-небудь приміщення. Формування умов, що сприяють підтриманні фізичного, психологічного […]