
Літні напої з кавуна: освіжаючі рецепти для спекотного сезону
Коли літнє сонце пече, хочеться чогось прохолодного та смачненького, освіжаючого. Зараз саме розпал сезону кавуна, тому літні напої з цієї ягоди стають справжнім порятунком у спекотну погоду, адже цей соковитий плід містить понад 90% води та безліч корисних речовин. Розглянемо найкращі рецепти кавунових напоїв, які не тільки втамують спрагу, а й принесуть користь здоров’ю.
Класичні рецепти кавунових напоїв
1. Кавунове смузі з м’ятою
Інгредієнти:
300 г кавуна без кісточок
5-6 листочків свіжої м’яти
1 ч.л. лимонного соку
лід за бажанням
Приготування: Очистіть кавун від шкірки та кісточок, нарізайте кубиками. Змішайте всі інгредієнти у блендері та збийте до однорідної маси. Подавайте негайно у високих склянках, прикрасивши гілочкою м’яти.
2. Кавунова вода з лаймом
Інгредієнти:
400 г кавуна
сік половини лайма
200 мл мінеральної води
1 ч.л. цукру або меду
Приготування: Кавун змішайте у блендері до стану пюре, процідіть через сито. Додайте лаймовий сік, цукор та мінеральну воду. Добре перемішайте та охолодіть у холодильнику 30 хвилин.
3. Кавуновий лимонад
Інгредієнти:
500 г кавуна
сік 1 лимона
2 ст.л. цукру
300 мл газованої води
лід
Приготування: Кавун збийте у блендері, процідіть. Змішайте з лимонним соком та цукром до повного розчинення. Додайте газовану воду та лід. Подавайте у склянках, прикрашених скибочкою лимона.
4. Кавунова сангрія
Інгредієнти:
400 г кавуна
500 мл білого вина
100 мл газованої води
2 ст.л. цукру
лід
м’ята для прикраси
Приготування: Кавун нарізайте кубиками, частину змішайте у блендері. Поєднайте кавунове пюре з вином, цукром та газованою водою. Додайте кавунові кубики та лід. Настоюйте 1 годину у холодильнику.
5. Кавуновий мохіто
Інгредієнти:
200 г кавуна
50 мл білого рому
10 листочків м’яти
сік половини лайма
содова вода
лід
Приготування: У високій склянці подавіть м’яту з лаймовим соком. Додайте кавунове пюре, ром та лід. Долийте содову воду та акуратно перемішайте.
Корисні поради для приготування кавунових напоїв
Для напоїв краще обирати стиглі, солодкі кавуни з яскраво-червоною м’якоттю. Перевірте стиглість, постукавши по кавуну – звук має бути глухим. Завжди видаляйте кісточки та шкірку перед приготуванням напою. Кавун можна попередньо охолодити у холодильнику. Кавунові напої краще вживати свіжими, але можна зберігати у холодильнику.
Смакуйте смачні прохолодні напої та купуйте стиглі кавуни у мережі супермаркетів «Наш край».