Літні напої з кавуна: освіжаючі рецепти для спекотного сезону

16.07.2025

Коли літнє сонце пече, хочеться чогось прохолодного та смачненького, освіжаючого.  Зараз саме розпал сезону кавуна, тому літні напої з цієї ягоди стають справжнім порятунком у спекотну погоду, адже цей соковитий плід містить понад 90% води та безліч корисних речовин. Розглянемо найкращі рецепти кавунових напоїв, які не тільки втамують спрагу, а й принесуть користь здоров’ю.

Класичні рецепти кавунових напоїв

1. Кавунове смузі з м’ятою

Інгредієнти:

300 г кавуна без кісточок

5-6 листочків свіжої м’яти

1 ч.л. лимонного соку

лід за бажанням

Приготування: Очистіть кавун від шкірки та кісточок, нарізайте кубиками. Змішайте всі інгредієнти у блендері та збийте до однорідної маси. Подавайте негайно у високих склянках, прикрасивши гілочкою м’яти.

2. Кавунова вода з лаймом

Інгредієнти:

400 г кавуна

сік половини лайма

200 мл мінеральної води

1 ч.л. цукру або меду

Приготування: Кавун змішайте у блендері до стану пюре, процідіть через сито. Додайте лаймовий сік, цукор та мінеральну воду. Добре перемішайте та охолодіть у холодильнику 30 хвилин.

3. Кавуновий лимонад

Інгредієнти:

500 г кавуна

сік 1 лимона

2 ст.л. цукру

300 мл газованої води

лід

Приготування: Кавун збийте у блендері, процідіть. Змішайте з лимонним соком та цукром до повного розчинення. Додайте газовану воду та лід. Подавайте у склянках, прикрашених скибочкою лимона.

4. Кавунова сангрія

Інгредієнти:

400 г кавуна

500 мл білого вина

100 мл газованої води

2 ст.л. цукру

лід

м’ята для прикраси

Приготування: Кавун нарізайте кубиками, частину змішайте у блендері. Поєднайте кавунове пюре з вином, цукром та газованою водою. Додайте кавунові кубики та лід. Настоюйте 1 годину у холодильнику.

5. Кавуновий мохіто

Інгредієнти:

200 г кавуна

50 мл білого рому

10 листочків м’яти

сік половини лайма

содова вода

лід

Приготування: У високій склянці подавіть м’яту з лаймовим соком. Додайте кавунове пюре, ром та лід. Долийте содову воду та акуратно перемішайте.

Корисні поради для приготування кавунових напоїв

Для напоїв краще обирати стиглі, солодкі кавуни з яскраво-червоною м’якоттю. Перевірте стиглість, постукавши по кавуну – звук має бути глухим. Завжди видаляйте кісточки та шкірку перед приготуванням напою. Кавун можна попередньо охолодити у холодильнику. Кавунові напої краще вживати свіжими, але можна зберігати у холодильнику.

Смакуйте смачні прохолодні напої та купуйте стиглі кавуни у мережі супермаркетів «Наш край».

Анкета на вакансію