Бакалія
Сучасна бакалія — це відділ у магазині, у який відносять продукти, для яких не потрібно особливих умов зберігання. Тобто для цієї категорії продуктів потрібні звичайні стелажі. Як правило, терміни зберігання товарів цієї групи доволі великі, вони зберігаються при кімнатній температурі.
До відділу Бакалії ми відносимо різні види круп, готових сніданків, макаронні вироби, консервацію, олію, спеції, соуси, сухофрукти тощо. Даний відділ займає багато місця в торгових залах, оскільки налічує широкий асортимент. З кожним роком виробники бакалійних продуктів вигадують нові різновиди товарів, комбінують різні смаки, текстури. Оновлюючи свій асортимент, вони намагаються “іти в ногу” з трендами. Таким чином асортимент в магазинах також постійно ротується, тобто вводяться новинки.
Анна Соколова, категорійний менеджер напряму Бакалія
в мережі супермаркетів “Наш Край”|”SPAR”